Zwerfvuilactie 22 maart

Op 22 maart binden we weer de strijd aan met zwerfvuil. In groep trekken we door straten en pleintjes en maken we Vorselaar weer afvalvrij. De Troon, De Knipoog, Windekind, JNM, Natuurpunt, WBE en 't Staminee (jeugdraad) staan alvast paraat.

Steekt u ook graag een handje toe? We spreken af om 8u45 op het containerpark. Daar verdelen we de straten en wapenen we ons met fluohesjes, handschoenen en vuilniszakken.

In maart wordt er over de hele wereld opgeruimd door vrijwilligers. Het doel is om de planeet schoon te krijgen. Zwerfvuil hoort immers in de vuilbak en nergens anders.

> Info: milieu@vorselaar.be <mailto:milieu@vorselaar.be> , 014 50 71 29

Recycleergemeente: actie 21 tot 29 maart

Recupel organiseert samen met heel wat gemeenten een actie om zoveel mogelijk kapotte of niet gebruikte elektroapparaten in te zamelen. Laat oude apparaten niet zomaar liggen en gooi ze ook niet bij het restafval. Ze bevatten namelijk vaak gevaarlijke afvalstoffen, maar ook bruikbare grondstoffen! Recupel daagt de gemeenten uit om zoveel mogelijk recycleerbare apparaten in te leveren. Bebat ondersteunt de actie, dus batterijen zijn ook erg welkom. Doet u ook mee? Vorselaar wordt dan misschien wel recycleergemeente <http://www.samenrecycleren.be/?checkWaarheenNL=vorselaar> 2014.

Wedden dat u nog oude of kapotte apparaten in huis heeft? Ga op zoek in het online <http://inzamelactie.recupel.be/nl/elektro-in-huis> huis en krijg per kamer een lijstje met veelvoorkomende apparaten.

Inleefmoment autisme

Op 20 maart organiseert ISOM een inleefmoment autisme <http://www.vorselaar.be/webfm_send/680> . Het is een kans voor ouders, familie, vrienden en begeleiders om te ondervinden hoe mensen met autisme de wereld ervaren. De activiteit vindt plaats in de gemeentelijke feestzaal van Herenthout van 19u30 tot 22u. Inschrijven kan nog tot 17 maart.

> Inschrijven: kids.co@herenthout.be <mailto:kids.co@herenthout.be> , 014 50 27 76

Heraanplanting bomen

De gemeente verzorgt de aanplanting van bomen in de straten van Vorselaar en zorgt zo voor een groenere en dus mooiere gemeente. Helaas gaan niet alle bomen eeuwig mee. Daarom zal de gemeente zieke en versleten bomen kappen. De kappingen worden gepland in de Fazantenlaan (kerselaars vooraan), de Rechtestraat (kerselaars) en de Della Faillelaan (ter hoogte van nummer 16 - bolacacia).

Wij beseffen dat dit jammer is, maar als de kwaliteit van de bomen te sterk achteruitgaat, is het beter alle bomen te vervangen door jonge gezonde planten. Bij de keuze van de soort zocht de gemeente naar bomen die weinig hinder met zich meebrengen.

> Info: milieu@vorselaar.be <mailto:milieu@vorselaar.be> , 014 50 71 29

Buitenspeeldag 2 april

Ook dit jaar neemt Vorselaar deel aan de Buitenspeeldag, op woensdag 2 april. We willen alle Vorselaarse kids aanzetten om massaal naar buiten te gaan voor een volle dosis sport en spel.

Van 13u30 tot 16u30 kunnen kinderen zich naar hartenlust komen uitleven aan het sportcentrum. Er staan heel wat toffe activiteiten op het programma: springkastelen, gekke fietsen, grote gezelschapspelen, grime, gocarts, kleuterparadijs, dans, draaimolen, vriendschapsbandjes, fotowedstrijd, huifkar, vredesketting, ...

Toegang is gratis voor iedereen. De Buitenspeeldag gaat sowieso door, ook bij regenweer. Wil je crossen op het crossparcours? Zorg dan voor een fiets die in orde is en een fietshelm.

> Info: jeugd@vorselaar.be <mailto:jeugd@vorselaar.be> , 014 50 71 25

YFU zoekt gastgezinnen

YFU is een internationale uitwisselingsorganisatie voor jongeren tussen 15 en 19 jaar. YFU maakt het mogelijk om een jaar in het buitenland te studeren en daar in een gastgezin verblijven. Omgekeerd ontvangt België jaarlijks ook jongeren vanuit de hele wereld die bij ons komen studeren en in een gastgezin verblijven.

YFU is op zoek naar gemotiveerde gastgezinnen die bereid zijn om studenten op te vangen tijdens het schooljaar 2014-2015. Het is een unieke belevenis voor de jongere, maar zeker ook een onvergetelijke ervaring voor het gastgezin.

> Info: www.yfu.be <http://www.yfu.be> , inbound@yfu.be <mailto:inbound@yfu.be>

Gedeeltelijke ontruiming kerkhof

Maandag 3 maart ging de gedeeltelijke ontruiming <http://www.vorselaar.be/inhoud/gedeeltelijke-ontruiming-kerkhof-0> van het kerkhof van start. De werken worden afgerond binnen de vooropgestelde termijn van 2 weken. Vanaf maandag 17 maart kunt u het kerkhof opnieuw bezoeken.

> Info: paula.claes@vorselaar.be <mailto:paula.claes@vorselaar.be> , 014 50 71 08

Pidpa watercontrole

Uw kraantjeswater wordt streng gecontroleerd. De overheid vraag Pidpa om het water te controleren

·        waar het drinkwater wordt geproduceerd

·        onderweg in het distributienet

·        bij mensen thuis

Iedere dag gaat Pidpa langs bij willekeurig gekozen adressen om een waterstaal te nemen aan de keukenkraan. Zo controleert Pidpa of het water geen kwaliteit verliest wanneer het bij u uit de kraan komt.

Vorige maand waarschuwden we u voor personen die zich voordoen als Pidpa-medewerker. U herkent de Pidpa-medewerker aan het logo op werkkledij en het voertuig. U mag altijd vragen of u het legitimatiebewijs mag zien. Bij twijfel kunt u de klantendienst gratis contacteren op het nummer 0800 90 300 (menukeuze 1).